חדשות
דה-מרקר TheMarker Labels | התחדשות עירונית | לכתבה המקורית >
מחפשים מציאות? זה הזמן לרכוש נכס מסחרי בדרום ת"א
שכונות דרום תל אביב חוזרות לימי הזוהר שלהן כמרכז המסחר והבלוי של העיר. אל ההצלחה המסחרית של מתחם גן החשמל הטרנדי, והפריחה הגדולה בשכונת פלורנטין, מצטרף מתחם חדש בשכונת נווה שאנן שמקדמת עיריית תל אביב, ובעקבותיו פרויקטים רבים של יזמים פרטיים.
ותיקי דרום תל אביב עוד זוכרים את הימים בהם מרכז המסחר והתעסוקה של העיר שכן במשולש פלורנטין - נווה שאנן - רוטשילד. תעשיית הטקסטיל המפוארת, בתי המלאכה הזעירים, חנויות הנעליים שמשכו קונים מכל רחבי הארץ. דרום תל אביב המציאה את העיר בלי הפסקה, ואיך שגלגל מסתובב לו, אחרי כמה עשורים של שקיעה, הדרום חוזר להיות הלב הפועם של המסחר בעיר תל אביב.
המתחמים הישנים והזנוחים של הדרום מתעוררים לחיים, וגם עבודות הרכבת הקלה לא עוצרות את הפריחה. את השגשוג הגדול ביותר חוות מתחם גן החשמל ושכונת פלורנטין, אליהן מצטרפת ההבטחה הגדולה הבאה - שכונת נווה שאנן. אז אם אתם מחפשים נדל"ן מסחרי לרכישה או השקעה, כדאי שתכירו את סיפורי ההצלחה של דרום תל אביב.
מתחם גן החשמל:
הסנונית הראשונה בשינוי הגדול שמתרחש בשכונות הדרום, הוא מתחם גן החשמל. ממתחם מוזנח רווי פשע וסמים, הפך המתחם בעשור האחרון לאזור טרנדי ומבוקש, בנייני המגורים המיוחדים עברו שיפוץ ושימור, הגן הקטן בלב השכונה שופץ, וזה היה רק עניין של זמן עד שבעלי העסקים הקטנים יזהו את הפוטנציאל במתחם שנמצא שתי דקות משדרות רוטשילד ומשובץ בנכסים מסחריים רבים.
בעלי החנויות הרבות במתחם, שסבלו במשך שנים מביקוש נמוך לנכס שלהם למרות המיקום המעולה, נהנים היום מביקוש שיא לחנויות מצד בעלי בוטיקים של אופנה, בתי קפה, גלריות ועוד. סוד ההצלחה של מתחם גן החשמל טמון בכך שמדובר במתחם שהוא חלק טבעי מהמרקם העירוני, שנהנה מתשתיות הקיימות כבר שנים רבות מאוד. בעוד שמתחמים אחרים כמו שרונה ומתחם התחנה עדיין נאבקים על השתלבותם המרחב העירוני, ההשתלבות של מתחם החשמל היא טבעית וזורמת, ומבחינת התל אביבים נראה שהמתחם תמיד היה חלק מהמרקם של האזור.
נווה שאנן:
מתחם נוסף שבעבר היה אחד ממתחם המסחר המוכרים ביותר בתל אביב הוא שכונת נווה שאנן, באזור הגובל ברחובות הרכבת – השומרון - דרך מנחם בגין. בעבר נהנתה השכונה מחיי מסחר משגשגים, והייתה לב המסחר הקמעונאי של העיר. כמעט כל בניין ברחובות המרכזיים בשכונה משובץ במספר חנויות ותיקות, אליהן אמורים להתווסף בשנים הקרובות נכסים מסחריים רבים.
עיריית תל אביב אישרה לאחרונה את תכנית "בניין עיר", לפיה בשכונת נווה שאנן, באזור רציפי התחנה המרכזית הישנה (הנמצא בבעלות העירייה) יבנה קמפוס תרבות, בהשקעה של 150 מיליון שקל , לצד 1,000 יחידות דיור וכן אזור תעסוקה ומסחר.
לצד הפרויקט האדיר של עיריית תל אביב קמים מידי יום פרויקטים חדשים של יזמים פרטיים, שזיהו את הפוטנציאל הגדול בשכונה. אחד מהפרויקטים הבולטים באזור הוא בניין הבוטיק ברחוב ארלינג'ר 13 שבונה ומשווקת חברת שהם ישראל. לצד דירות למגורים יבנו שלוש חנויות בלבד, המשווקות לקונים ויזמים בימים אלה. "להערכתנו באזור ארלינג'ר, הצמוד למתחם השומרון, תהיה נסיקה במחירי הנדל"ן למגורים ולמסחר", אומר נדב גולדשטיין, הבעלים של חברת שהם ישראל, "לכן היה לנו חשוב לכלול בפרויקט גם נכסים מסחריים, שיהיו נדל"ן מניב ביותר תוך שנים ספורות".
גודל החנויות בבניין הבוטיק הם 31 מ"ר, 28 מ"ר ו- 21מ"ר, וגובהן 4.5 מ"ר (כך שניתן להוסיף גלריה). לכל חנות יש מרתף בגודל החנות מתחת לחנות, ומחירן נע בין 1,900,000- 1,700,000 שקלים, פלוס מע"מ.
השקת מתחם השומרון אותת ליזמים ומשקיעים כי עיריית תל אביב רצינית בכוונותיה להשקיע בהתחדשות העירונית בשכונת נווה שאנן, ולהערכת רבים תוך מספר שנים שכונת נווה שאנן תחדש את ימי הזוהר שלה בדומה לתהליך שעברה השכנה הקרובה- פלורנטין.
פלורנטין:
לשכונת פלורנטין לקח קצת זמן, אבל בסופו של דבר היא מימשה את הפוטנציאל - ובגדול. במקור הייתה פלורנטין שכונת פועלים ובעלי מלאכה זעירים, ונהנתה מנכסים מסחריים רבים לאורך הרחובות הראשיים בשכונה. גם כאן, בדומה לחשמל ונווה שאנן, פלורנטין שקעה וסבלה משנים של הזנחה ועזובה, החנויות הרבות ובתי המלאכה הקטנים סבלו מביקושים נמוכים במיוחד וחלקן אף נותרו נטושות במשך שנים רבות.
למרות שבמשך השנים רבים צפו לפלורנטין תחיה מחודשת, ההתחדשות העירונים בסביבה התעכבה בעיקר בגלל הקושי של עיריית תל אביב לגבש הסכמים עם בעלי המלאכה הרבים בשכונה. היום הנכסים המסחריים בשכונת פלורנטין נמצאים בביקוש שיא, ובעלי החנויות שהחזיקו מעמד במשך השנים, או רכשו חנויות בשכונה כאשר המחירים היו בשפל, נהנים מרווחים גבוהים מאוד.
בדומה לפלורנטין, גם לשכונת נווה שאנן צופים כבר שנים רבות תחיה מחודשת, אך עד כה הפוטנציאל שלה עדיין לא מומש. לאחרונה נראה כי השכונה נמצאת ממש על קו הזינוק, בדרך לחידוש ימיה כמרכז של חיי מסחר מפותחים, ושכונת מגורים מבוקשת. נווה שאנן עלתה על מפת המשקיעים המחפשים הזדמנויות, וזה בדיוק הזמן ליהנות מהמחירים הנמוכים, ולהיות חלק מההתהוות המחודשת של אזור קניות, בילוי ומגורים חדש- ישן בתל אביב.